Gå til sidens hovedinnhold

Aktor vil ha forvaring for voldtekter i utlandet

Stavanger (NTB): En 42-åring fra Slovakia med tre voldtektsdommer fra Tyskland og hjemlandet kan bli dømt til forvaring. Han står denne uka tiltalt for en overfallsvoldtekt i Stavanger.

Mannen hadde sonet to voldtektsdommer i Slovakia og hadde bare vært ute i én måned da han deltok i en ny overfallsvoldtekt i Midtre Dalgate i Stavanger 16. februar 2008. Han ble ikke pågrepet da, og reiste til Tyskland der han 6. oktober 2008 begikk en ny, svært grov voldtekt, ifølge Rogalands Avis.

Onsdag la aktor Arvid Malde ned påstand om forvaring i fem og et halvt år for 42-åringen, og henviste til straffelovens paragraf 61 om skjerpet straff ved gjentakelse, også for lovbrudd begått i utlandet. Forvaringsdom innebærer at fengslingen kan forlenges på ubestemt tid. I retten påpekte aktor at 42-åringen har sittet i fengsel i 21 år uten å ta lærdom av det.

Overfor Rogalands Avis forklarer statsadvokaten hvorfor en utlending uten tilknytning til Norge skal fengsles på ubestemt tid fordi han har begått lovbrudd i andre land:

- Det viktigste er at 42-åringen ikke får anledning til å gjenta de handlingene han tidligere er dømt for, uansett hvilket land det skjer i. (©NTB)

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk