RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktor vil ha ni måneders fengsel for Birkedal

Sist oppdatert:
Stavanger (NTB): Statsadvokat Tormod Haugnes mener Trond Birkedal hadde seksuell omgang med en 15-årig gutt og utnyttet sin stilling som FpU-leder.

Birkedal er i Gulating lagmannsrett tiltalt for å ha hatt seksuell omgang i 2008 med den da 15 år gamle gutten. Dette skal ha funnet sted på et hotellrom i Oslo. Birkedal var avtroppende leder i FpU, der gutten var medlem.

I sin prosedyre onsdag vektla aktor Tormod Haugnes Birkedals stilling. Ikke bare var han mye eldre enn gutten, han var også et forbilde:

- Dette er et overgrep fra en ledende person i hans organisasjon som han så opp til. Dette skal gi strengere straff, sa Haugnes ifølge Rogalands Avis

Deretter la han ned påstand om ni måneders fengsel, samme påstand som i tingretten, der Birkedal ble frifunnet 16. februar i år.

Den tidligere ordførerkandidaten fra Frp i Stavanger har hele tiden stått fast på at han og gutten bare sov i samme seng den aktuelle natten. Den fornærmede sier derimot at Birkedal ga ham en intim massasje før de to hadde seksuell omgang. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere