Aktor vil ha to og et halvt års fengsel for Øygard

Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)

Oslo (NTB-Trine Andersen/Kjell Barøy): Statsadvokat Thorbjørn Klundseter la i Høyesterett torsdag ned påstand om to år og seks måneders fengsel for Rune Øygard.

19.09.13 13:58

Det er samme konklusjon som Klundseter kom til da han la ned sin påstand i Eidsivating lagmannsrett i mai i år. Lagmannsretten dømte den tidligere Vågå-ordføreren til fengsel i ett år og tre måneder for seksuelle overgrep mot en mindreårig jente.

- Selv om Øygard har vært aktiv i mediene, så har det noe med vinklingen på denne saken å gjøre, der stikkordet har vært at Rune Øygard er pedofil, og det er han ikke. Det er en del av det jeg vil bruke tid på, sa Larsen til NTB før Høyesterett startet behandlingen av anken torsdag morgen.

Statsadvokat Klundseter tilbakeviste i sin prosedyre at mediedekningen skal ha noe å si for straffen. Han sa at Øygard selv har bidratt til den og viste til at den tidligere ordføreren har gitt intervjuer om saken. Klundseter sa også at Øygard som en rutinert politiker var vant til å takle kritikk og kunne legge rammer for sin medieopptreden, mens den fornærmede jenta ikke hadde samme mulighet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.