RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktor vil ha tolv års fengsel for 19-åring i drapssak

Sist oppdatert:
Arendal (NTB): Aktor har lagt ned påstand om tolv års fengsel for 19-åringen som i Agder lagmannsrett tirsdag ble frifunnet for overlagt drap, men kjent skyldig i forsettlig drap på en kvinne i Tvedestrand i juli i fjor.

19-åringen tilsto i retten i forrige uke drapet på en 57-årig kvinne ved Holt Camping i Tvedestrand. Da saken var oppe i Aust-Agder tingrett tidligere i år, ble mannen dømt til 15 års fengsel for overlagt drap. Saken ble anket, og juryen i Agder lagmannsrett svarte ja på at drapet var forsettlig, men nei på spørsmålet om drapet hadde skjedd med overlegg, skriver Fædrelandsvennen.

Statsadvokat Dennis Danielsen la derfor ned påstand om tolv års fengsel, for forsettlig drap, fire år mindre enn han ba om i tingretten for overlagt drap.

- Dette er normal straff for forsettlig drap, uten verken skjerpende eller formildende omstendigheter, sier 19-åringens forsvarer, advokat Ole J. Devold, til Tvedestrandsposten. Han mener straffen bør ligge en god del under tolv år, blant annet fordi 19-åringen skal ha tilståelsesrabatt.

En 35 år gammel kamerat av 19-åringen, den dreptes fostersønn, er også dømt for drapet. Han var ikke strafferettslig tilregnelig, og ble dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern.

Den 57-årige kvinnen ble slått i hjel med øks og en jernstang i sitt hjem på Holt camping i Tvedestrand 17. juli i fjor. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere