RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktoratet anker Øygard-dommen

Sist oppdatert:
Hamar (NTB): Statsadvokaten anker overgrepsdommen på ett år og tre måneder mot tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard til Høyesterett.

Det opplyste aktor i saken, statsadvokat Thorbjørn Klundseter, under en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

- Bakgrunnen for påtalemyndighetens beslutning er særlig omfanget av overgrepene og graden av utnyttelse av fornærmede fra den domfeltes side. Det er påtalemyndighetens oppfatning at retten ikke har lagt tilstrekkelig vekt på de momentene som har kommet fram under saken ved fastsettelse av straffen, sier statsadvokaten.

Rune Øygard (54) ble i Eidsivating lagmannsrett 30. mai dømt til ubetinget fengsel i ett år og tre måneder for seksuelle overgrep mot ei jente. Hun var mellom 14 og 15 år da overgrepene fant sted. Han ble frikjent for tiltalepunktet om overgrep mot jenta før hun fylte 14, et forhold han ble dømt for i Sør-Gudbrandsdal tingrett.

Øygard ble i lagmannsretten også dømt til å betale den nå 17-årige jenta 150.000 kroner i oppreisning.

Det var i september 2011 at den daværende Ap-ordføreren i Oppland-kommunen Vågå ble anmeldt av jentas foreldre. Statsadvokaten i Hedmark og Oppland tok ut tiltale i saken i slutten av mars året etter, før saken kom opp i tingretten høsten 2012. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere