RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Akutt fare for oversvømmelse i Venezia

Venezia (NTB-AFP-DPA): Venezia trues av oversvømmelse. Myndighetene i den norditalienske byen som er verdensberømt for sine kanaler, har sendt ut varslet «acqua alta» - «høyt vann».

Vannstanden ble sent onsdag ettermiddag målt til 110 centimeter, og det var ventet at den i løpet av natt til torsdag ville stige til 140 centimeter. Dermed var det akutt fare for at kjellere og førsteetasjer i boliger og butikker ville bli satt under vann.

Flomfaren oppsto da vind og regn i forbindelse med stigende tidevann førte til stigning i vannstanden, sa fagfolk. Uvær skapte problemer i store deler av Italia, og på middelhavsøya Sicilia holdt mange skoler stengt onsdag.

Venezia opplevde sin verste «acqua alta»-situasjon 4. november 1966 da vannstanden steg til 194 centimeter. Byen har i en årrekke slitt med håndteringen av trusselen fra et stigende havnivå, og bygger nå en flombarriere som skal stå ferdig i 2014.

Rundt 3.000 personer arbeider med det såkalte Moses-prosjektet, som er kostnadsberegnet til 5.4 milliarder euro eller rundt 40 milliarder kroner. Oversvømmelser i havbukta der Venezia ligger er vanlige i tidsrommet fra oktober til februar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere