RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Al Jazeera-journalist sluppet fri i Tyskland

Tyske myndigheter har sluppet fri den egyptiskbritiske Al Jazeera-journalisten Ahmed Mansour, som ble pågrepet i Berlin i helgen på anmodning fra regimet i Kairo.

Det opplyser både arbeidsgiveren og kilder i det tyske rettsvesenet mandag ettermiddag. Ifølge Al Jazeera ble den kjente journalisten ikke siktet for noe før han ble løslatt mandag. Ahmed Mansour ble pågrepet på en flyplass i Tysklands hovedstad Berlin lørdag. Bakgrunnen var en egyptisk etterlysning gjennom Interpol, men pågripelsen har vakt skarpe reaksjoner på grunn av egyptiske myndigheters rettsforfølgelse av journalister.

Ifølge Al Jazeera ble Mansour i fjor dømt in absentia til 15 års fengsel for å ha «torturert en advokat på Tahrir-plassen i Kairo i 2011». Mansour og arbeidsgiveren avviser anklagene og kaller dem absurde.

– Jeg tror ikke man kan si dette høyt nok: Selvfølgelig vil ingen bli utlevert fra Tyskland om de risikerer å bli dømt til døden i utlandet, sa talsperson Martin Schäfer i det tyske utenriksdepartementet tidligere mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere