*Nettavisen* Nyheter.

Al-Qaida-gruppe tar ansvar for bomber i Egypt

Dubai (NTB-Reuters-AFP): En al-Qaida-inspirert gruppe hevder den står bak de siste bombeangrepene i Kairo. Frykten er stor for nye angrep på treårsdagen for folkeopprøret mot Hosni Mubarak.

25.01.14 10:34

Kunngjøringen fra den militante gruppa Ansar Bayt al-Maqdis var lørdag lagt ut på flere nettforum som brukes av ytterliggående islamister, ifølge den amerikanske nettovervåkingsgruppen SITE.

Seks personer ble drept i de fire angrepene dagen før, alle var rettet mot egyptisk politi. Det største rammet politidirektoratet i sentrum av Kairo. Ifølge myndighetene ble bomben utløst av en selvmordsbomber i en bil, men i uttalelsen på nettet heter det at det ble brukt fjernkontroll.

- I denne sammenhengen gjentar vi vår oppfordring til våre folk i Egypt om å unngå sikkerhets- og politianlegg, fordi vi prøver veldig hardt å unngå å skade muslimer, heter det i kunngjøringen.

Lørdag morgen ble det meldt om enda et bombeangrep i Kairo. En liten bombe ble kastet mot en politiskole, men det er uklart om noen ble såret. Ifølge enkelte meldinger ble én person såret, mens innenriksdepartementet framholder at ingen ble skadd. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.