RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Al-Qaida-leder skal ha beordret angrep

Washington (NTB): USA skal ha plukket opp en samtale hvor al-Qaida-leder Ayman al-Zawahri beordret lederen av gruppens jemenittiske fløy til å utføre et angrep så tidlig som forrige søndag.

Det melder den amerikanske avisa The New York Times.

Samtalene som ble snappet opp mellom Zawahri i al-Qaida i Pakistan og lederen for al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP), Nasser al-Wuhayshi, avslørte noen av de mest alvorlige terrorplanene mot amerikanske interesser siden angrepene 11. september 2011, ifølge amerikanske etterretningsagenter og politikere.

Det er svært uvanlig at al-Qaidas toppledere i Pakistan diskuterer operasjonelle anliggender med allierte grupper. Da samtalene mellom de to lederne ble snappet opp, samlet og analysert forrige uke, ble det dermed slått full terroralarm.

- Dette er av stor betydning fordi det var de store gutta som snakket, og de snakket svært konkret om tidspunkt for ett eller flere angrep, sier en amerikansk tjenestemann som har fått innsyn i etterretningsrapportene de siste dagene, til New York Times.

Innholdet i samtalene mellom Zawahri og Wuhayshi, som nevnte søndag som dagen hvor angrepene skulle finne sted, bidrar til å forklare hvorfor USA og andre vestlige regjeringer har gått til det svært uvanlige skrittet å stenge en lang rekke ambassader og konsulater i Midtøsten og Nord-Afrika fra helgen av. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere