RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Al-Qaida-mistenkte pågrepet i Saudi-Arabia

Jeddah (NTB-Reuters): Saudiarabiske myndigheter hevder å ha pågrepet en gruppe militante jemenitter som mistenkes for å ha bånd til al-Qaida.

Etter intens overvåking av cellen hevdet Saudi-Arabias innenriksdepartement søndag å ha avslørt jemenittene. De var i ferd med å «gjøre klart sprengstoff og teste det utenfor Riyadh», ifølge en uttalelse viderebrakt av det statlige nyhetsbyrået SPA.

Saudiarabiske sikkerhetsstyrker pågrep seks jemenittiske medlemmer av cellen. Aksjonen skjedde etter at cellens leder, en saudiaraber, ble pågrepet og avhørt, ifølge myndighetene.

Saudi-Arabias innenriksdepartement har lenge samarbeidet med vestlige etterretningstjenester for å stanse al-Qaida-angrep planlagt i Jemen. Til tross for at en al-Qaida-offensiv i Saudi-Arabia ble knust mellom 2003 og 2006, har gruppens regionale fløy med base i Jemen, AQAP, sverget å felle den regjerende Saud-familien.

Kongedømmet har pågrepet flere tusen antatte militante siden opprørerne i treårsperioden angrep statsbygninger samt boliger som huset fremmedarbeidere. Flere titalls mennesker ble drept. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere