RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Al-Qaida påtar seg ansvaret for Irak-bomber

Bagdad (NTB-AFP): Al-Qaida tar på seg ansvaret for bombene som drepte over 80 mennesker og såret hundrevis under avslutningen av fastemåneden ramadan i Irak i helgen.

Terrornettverkets irakiske forgrening i Irak omtaler i en kunngjøring bombene som et avskrekkende budskap og hevder videre at de var et svar på den operasjonen irakiske sikkerhetsstyrker har gjennomført mot radikale grupper den siste uken.

Til sammen tolv bilbomber eksploderte lørdag i flere irakiske byer, alle i travle handlegater, på markeder og i parker. Alle bombene rammet sjiamuslimske nabolag. Også søndag fant det sted angrep.

Ifølge FN ble 1.057 irakere drept i voldshandlinger i juli, mens 2.326 ble skadd. Urolighetene er nå på sitt verste i landet siden borgerkrigen mellom sjia- og sunnimuslimer i 2006 og 2007.

I forrige uke erklærte irakiske myndigheter at landet nå befinner seg i «åpen krig», halvannet år etter at de siste amerikanske soldatene forlot Irak.

Årsaken er først og fremst at sjiamuslimer, sunnier og kurdere ikke har funnet fram til en stabil fordeling av makten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere