RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Al-Qaida-støttespiller fikk Arfan Bhatti løslatt

I NORGE: Arfan Bhatti skal ha blitt løslatt etter hjelp fra den 66 år gamle Al-Qaida- og Taliban-støttespilleren Javed Ibrahim Paracha. Foto: Scanpix
I NORGE: Arfan Bhatti skal ha blitt løslatt etter hjelp fra den 66 år gamle Al-Qaida- og Taliban-støttespilleren Javed Ibrahim Paracha. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
- Jeg fikk Bhatti løslatt uten å kreve så mye som en rupi.

Det er Aftenposten som fredag kveld skriver at det var den pakistanske eks-politikeren og advokaten Javed Ibrahim Paracha (66) som sørget for at den norske islamisten Arfan Bhatti (37) ble løslatt fra fengsel i Pakistan i fjor.

66-åringen er en åpen støttespiller for Al-Qaida og Taliban, og er kjent for sitt arbeid for å få løslatt Al-Qaida-fanger fra fengsler i Pakistan.

- Jeg påtok meg oppgaven med å få Bhatti løslatt uten å kreve så mye som en rupi, sier han til Aftenposten.

Fakta: Arfan Bhatti

Klikk for å åpne faktaboksen
 

*Arfan Qadeer Bhatti er norsk statsborger med pakistansk bakgrunn. Han er straffedømt flere ganger, blant annet for trusler, utpressing og vold.

* I 2008 ble Bhatti dømt for medvirkning til skadeverk på synagogen i Oslo i 2006, men frikjent for tiltalepunktet om terrorplanlegging.

* Bhatti reiste til Pakistan i slutten av 2012 og ble meldt savnet av familien i januar 2013. Høsten etter ble han pågrepet og fengslet i Pakistan, men ble satt fri igjen i august i fjor.

* Fra Pakistan oppfordret han sine Facebook-følgere til «hellig krig». Han har også advart Norge mot å delta i kampen mot jihadistgruppen Den islamske staten (IS).

(Kilder: NTB og Wikipedia) (©NTB)

Hadde sittet 21 måneder
Avisen har fått bekreftet fra norske myndigheter at 66-åringen var delaktig i løslatelsen av Bhatti.

Det var i august i fjor at Bhatti ble sluppet ut av fengselet i Pakistan der han hadde sittet i 21 måneder.

Han sonet da en seks år lang dom for brudd på straffeloven i stammeområdene i Pakistan.

Medvirket til synagogeskyting
Arfan Bhatti var på midten av 1990-tallet kjent som en torpedo tilknyttet gjengmiljøet i Oslo. I september 2006 ble han pågrepet etter at det ble skutt mot Det mosaiske trossamfunnets synagoge i Oslo.

Bhatti ble funnet skyldig i å medvirket til synagogeskytingen, men frifunnet for at dette var en terrorhandling. I den samme rettssaken innrømmet Bhatti at han hadde skutt mot eneboligen til en finansperson.

I forrige uke ble det kjent at Bhatti er tiltalt for mishandling av barna sine.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere