Gå til sidens hovedinnhold

Al-Qaida-trusler mot norsk ambassade

Den norske ambassaden i Nairobi ble onsdag evakuert etter å ha mottatt trusler om al-Qaida-angrep i en epost.

Utenriksdepartementet har iverksatt tiltak etter at det er fremsatt bombetrusler mot den norske ambassaden i Nairobi i Kenya, melder Dagbladet.no.

Truende epost
- Ja, det er riktig at vi har mottatt en epost med trusler, sier Elisabeth Jacobsen, Norges ambassadør i Kenya, til Reuters. Hun sier de har informert kenyansk politi. I eposten heter det at Norge har støttet Kenyas krav om oljeleting utenfor kysten av nabolandet Somalia og at Kenya har pågrepet somaliske «mujahedin», hellige krigere.

«Fiender av islam»
- (Kenya) ble fiender av islam... og må være forberedt på Al-Qaida-angrep og hevn når som helst, heter det i eposten, som Reuters har lest.

Kommunikasjonssjef Bjørn S. Jahnsen bekrefter overfor Dagbladet.no at de er kjent med trusselen.

Til VG Nett sier Jahnsen at ambassadebygningen er evakuert.

Også to kenyanske mediabedrifter har mottatt epost med trusler om angrep, melder Reuters.

Nyhetsbyrået TT melder at også den svenske ambassaden er stengt, fordi den ligger nær den norske. Onsdag kveld er det uklart hvor lenge de to ambassadene vil holde stengt.

De siste 12 årene er 240 mennesker drept i to bombeangrep i Kenya. I begge tilfeller har al-Qaida fått skylden, ifølge Reuters.

Planlegger statsrådbesøk
Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) skal fredag 29. mai til Nairobi for å delta på en konferanse for afrikanske miljøvernministre, skriver VG Nett.

- Uforutsigbar sikkerhetssituasjon
UD og Norges ambassade i Nairobi har beskrevet sikkerhetssituasjonen i Kenya som uforutsigbar.

I en anbefaling 24. mars i år rådet UD norske borgere til å utvise årvåkenhet i Kenya og pekte på en polarisert politisk situasjon og situasjonen i Somalia.

- Sikkerhetssituasjonen i Kenya, herunder deler av Nairobi som frekventeres av vestlige turister og fastboende, grenseområdene mot Somalia, hele kysten inkludert Mombasa og spesielt området nord for Lamu - er uforutsigbar, het det i rådet fra ambassaden i Nairobi.

HTML EMBED
Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?