*Nettavisen* Nyheter.

Al-Qaida: Vi drepte franske journalister i Mali

Nouakchott (NTB-AFP): Al-Qaida tar på seg ansvaret for drapene på to franske journalister i Mali i helgen og sier drapene var hevn for Frankrikes «nye korstog» i landet.

06.11.13 23:08

Journalistene Claude Verlon og Ghislaine Dupont, som jobbet for den franske radiostasjonen RFI, ble bortført av fire væpnede menn lørdag, like etter at de hadde intervjuet et medlem av en opprørsgruppe i byen Kidal nord i Mali. Få timer senere ble de funnet drept.

Onsdag la Al-Qaida i Islamsk Maghreb (AQIM) ut en kunngjøring på internett der den sier at drapene var en hevn mot Frankrike.

- Denne operasjonen var et svar på forbrytelsene som Frankrike har gjort mot maliere, skriver AQIM og kaller den franske nærværet i Mali for et «nytt korstog».

Franske styrker innledet tidligere i år en militæroffensiv i Nord-Mali for å hjelpe myndighetene i landet med å slå ned på det islamistiske opprøret nord i landet.

Tirsdag opplyser maliske sikkerhetskilder til det franske nyhetsbyrået AFP at om lag 35 personer er pågrepet i forbindelse med drapene på de to franskmennene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.