*Nettavisen* Nyheter.

Al-Shabaab: - Fransk gissel lever

Mogadishu (NTB-AFP-Reuters): Franske soldater forsøkte natt til lørdag å redde en fransk spion som ble bortført i Somalia i 2009. Men i stedet ble to franske soldater drept. Islamistene hevder dessuten at gisselet befinner seg et helt annet sted.

12.01.13 11:51

Frankrikes forsvarsdepartement bekreftet lørdag formiddag at de hadde gjennomført en mislykket aksjon mot en opprørsbase sør i Somalia. Ifølge departementet ble franskmannen som soldatene skulle redde, Denis Allex, drept av gisseltakerne under aksjonen. Han har vært holdt fanget i Somalia siden sommeren 2009.

- Stilt overfor terroristenes uforsonlighet, som nektet å forhandle i tre og et halvt år, og som holdt Denis Allex fanget under umenneskelige forhold, ble det planlagt og iverksatt en operasjon. Under angrepet brøt det ut kamper. Denis Allex ble drept av sine kidnappere, heter det i uttalelsen fra departementet.

Ifølge departementet ble dessuten to franske soldater og 17 islamistiske opprørere drept under aksjonen.

- Den sårede franske soldaten sitter nå fanget hos de hellige krigerne, og Allex er fortsatt i sikkerhet og langt fra stedet der kampene foregikk, melder al-Shabaab. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag