*Nettavisen* Nyheter.

Al-Shabaab truer med nye angrep i Kenya

Nairobi (NTB-AFP): Islamistbevegelsen al-Shabaab kommer med trusler om nye angrep i Kenya, få dager etter at minst 67 mennesker ble drept i terroraksjonen mot kjøpesenteret Westgate Mall i Nairobi.

- Den trollbindende forestillingen av Westgate-krigerne var utvilsomt gripende. Men frykt ikke folkens, det var bare begynnelsen på første akt, skriver den al-Qaida-tilknyttede gruppen i en av flere twittermeldinger som ble lagt ut natt til fredag.

Al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for angrepet på kjøpesenteret, som startet lørdag da tungt bevæpnede terrorister gikk inn i det delvis israelskeide senteret og begynte å skyte mot handlende og ansatte samtidig som de kastet granater rundt omkring.

67 mennesker er hittil bekreftet døde, men tallet fryktes å bli langt høyere ettersom over 60 andre ennå ikke er gjort rede for.

I en annen twittermelding skriver al-Shabaab at «det var en sann fornøyelse å holde dere fullstendig fengslet i over 100 timer. For et fantastisk publikum dere var». Også flere andre meldinger er sendt ut der islamistbevegelsen håner kenyanerne.

Al-Shabaab-leder Ahmed Abdi Godane sier terroraksjonen mot kjøpesenteret i Nairobi var en hevnaksjon for Kenyas militæroperasjoner inne i Somalia. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.