RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alarm om hjernehinnebetennelse i USA

Nashville (NTB-Reuters): Amerikanske helsemyndigheter slår alarm om en sjelden form for hjernehinnebetennelse som til nå har krevd åtte liv.

Myndighetene ber også om politiets hjelp til å finne personer som kan være smittet gjennom infiserte steroidinjeksjoner. Fram til mandag hadde USAs helsemyndigheter registrert 105 tilfeller av sykdommen i ni delstater. Antall døde økte med en fra søndag til mandag.

Utbruddet sprer seg, og det har fått både føderale helsemyndigheter og delstatene til å lete etter smittekilden. Blant dem er selskapet som produserer medisinen, New England Compounding Center Inc i Framingham i Massachusetts.

I delstaten Ohio har myndighetene bedt lokale myndigheter, også sheriff-kontorer, om å sjekke tilstanden til personer som har fått injeksjonene.

Steroidene er ment å bli brukt som et smertestillende middel, særlig mot ryggsmerter. Tusener kan ha fått medisinen, ifølge myndighetene. Produsenten har nå tilbakekalt alt som er sendt ut til amerikanske apoteker, i alt mellom 17.000 og 18.000 ampuller i perioden juli til september. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere