Alarmen gikk da terrortrent 33-åring ikke kom hjem

Oslo (NTB): Alarmen gikk hos politiet da nordmannen som skal ha fått terrortrening av al-Qaida i Jemen, ikke kom tilbake etter ferie i landet. I april ble dermed PST koblet inn.

I desember reise mannen til Jemen på et tre måneders visum, skriver VG. Da dette gikk ut, returnerte han ikke til Norge. I april skal en av foreldrene hans derfor ha meldt ham savnet.

Ifølge avisen var det dette som fikk alarmen til politiet til å gå, og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ble koblet inn. I etterkant av dette ble mannens marokkanske kone avhørt av PST.

Hans kone, som er bosatt i Norge, skal ikke ha sett den norske 33-åringen siden desember i fjor. Da var hun høygravid og han gjorde seg klar til å reise til Jemen.

I januar fødte hun en sønn, og han skal aldri ha møtt faren sin. Kona skal heller aldri ha vært i kontakt med nordmannen etter fødselen. Nå har hun ifølge VG søkt om skilsmisse.

Fram til han dro i desember skal han og kona ha hatt et vanskelig forhold. Nyheten om at mannen er mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep, ble ikke godt mottatt av kona og hennes familie. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.