RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Illustrasjonsfoto: Det norske flagget vaier på Slottet.
Illustrasjonsfoto: Det norske flagget vaier på Slottet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Albanske kriminelle jobbet på slottet, hos politiet og i statsministerboligen

Sist oppdatert:
Albanske kriminelle nettverk har etablert ulovlige malerfirma og utført arbeid i blant annet statsministerboligen og på slottet, avslører ny bok.

De kriminelle nettverkene har også utført jobber i regjeringskvartalet, skattedirektoratet, forsvarsdepartementet, og til og med i politiets egne lokaler, melder nrk.no torsdag.

De oppsiktsvekkende opplysningene kommer ifølge NRK fram i boka «Svartmaling: Kriminelle bygger Norge», av journalist Einar Haakaas.

Etter lang tids arbeid avslører han nå hvordan de kriminelle nettverkene i løpet av få år overtatt store deler av norsk malerbransje.

- For det første er det skremmende, for det andre viser det at nordmenn kanskje er litt vel naive, sier direktør Jørgen Leegaard i Byggenæringens Landsforening til NRK.

Han sier bransjen kjenner igjen beskrivelsen, og at situasjonen er blitt et stort problem for seriøse norske bedrifter som kjemper om oppdrag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere