RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Albert innrømmer han er far

Sist oppdatert:
Torsdag offentliggjør fyrst Albert av Monaco at han er pappa til en to år gammel gutt. Men sønnen blir ikke prins.

(SIDE2): Fyrstedømmet skriver i en pressemelding at fyrst Albert vil offentliggjøre torsdag at han er far til Alexandre (2).

Bryter tausheten

I den franske avisen LExpress skriver hoffet at fyrst Albert kommer til å ta på seg farskapet den 7.juli. Da er det tre måneder siden fyrst Rainier gikk bort. Det innebærer at den offisielle sorgperioden er over og at Albert kan bryte tausheten, melder svenske Expressen.

I og med at Albert tar på seg farskapet, kommer Alexandre i framtiden til å arve over 17 milliarder kroner.

Tronen

Gutten får trolig ingen rett til tronen, fordi barn som er født utenfor ekteskap kan ikke ha fyrstemakt i Monaco. Historien viser imidlertid at dette ikke er en absolutt regel. Fyrst Alberts farmor, prinsesse Charlotte, var født utenfor ekteskap, og var nesten 21 år gammel da hun ble anerkjent av sin far, fyrst Louis II.

Charlotte fikk også arverett til tronen, men under andre verdenskrig frasa hun seg retten til fordel for sin sønn, som i 1949 ble fyrste under navnet Rainier III. Rainier døde som kjent i april, nesten 82 år gammel, og sønnen Albert ble lilleputtstatens nye hersker.

Romanse med flyvertinne

I begynnelsen av mai skrev det tyske magasinet Bunte at fyrsten av Monaco har et hemmelig barn med en fraskilt alenemor fra det vestafrikanske landet Togo. Albert skal ha møtt kvinnen som heter Nicole Coste under en flytur i 1997.

Alexandre er resultatet av romansen, gutten ble født i 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere