RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alcan med resultatvarsel for 2003

Sist oppdatert:
Verdens nest største aluminiumskonsern Alcan har lagt frem tall som ventet for fjerde kvartal 2002, men guiding for 2003 er skuffende
Alcan fikk et resultat på 124 millioner dollar, eller 38 cent pr. aksje før engangsposter i fjerde kvartal. Det er på linje med konsensus ifølge tall innsamlet av Thomson First Call.

Det er imidlertid klart svakere enn i tredje kvartal, hvor canadiske Alcan la frem et overskudd på 47 cent. Inkludert alle engangsposter fikk Alcan et overskudd på 8 cent pr. aksje i fjerde kvartal, ifølge en pressemelding.

Omsetningen endte på 3,18 milliarder dollar, mot 3,037 i samme periode i fjor.

Resultatvarsel

Til tross for kostnadskutt og restruktureringstiltak, så forventer Alcan nå er resultat for 2003 på mellom 1,80 og 2,20 dollar pr. aksje. Det er godt under konsensus, som ligger på 2,45 dollar pr. aksje.

Også første kvartal forventes å bli svakere som følge av den lave aluminiumsprisen, og de usikre økonomiske utsiktene. Selskapets ser et resultat på mellom 37 og 47 cent. pr. aksje før engangsposter og agio.

Alcan forventer også at pensjonskostnadene vil øke med hele 17 cent pr. aksje i år.

Norsk Hydro har falt som følge av varslet, og er ned 1,1 prosent til 306 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere