RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alcoa selger aluminium som varmt hvetebrød

New York (NTB-DPA): Den store amerikanske aluminiumsprodusenten Alcoa legger fram overraskende gode resultater. Årsaken er økt etterspørsel, og de sterke tallene fra Alcoa tolkes som et signal om bedring i verdensøkonomien.

Flyindustrien med amerikanske Boeing og europeiske Airbus i spissen trenger stadig mer aluminium. Men også bedrifter som bygger biler og tog øker sine bestillinger av det lette metallet, meldte nyhetsbyrået DPA onsdag.

I første kvartal i år kunne Alcoa bokføre et overskudd på 94 millioner dollar eller 545 millioner kroner. Tallene kom uventet på analytikere, som hadde regnet med et nytt underskudd etter at konsernet gikk med tap i siste kvartal i fjor.

Alcoa-sjef Klaus Kleinfeld advarer mot overdreven optimisme.

- Vi står fortsatt overfor store utfordringer i den økonomiske situasjonen, men vi er bedre rustet til å møte disse utfordringene enn før, sier han.

Fordi aluminium er så mye brukt i ulike industrigrener, regnes etterspørselen etter metallet som en form for målestokk for tilstanden i den samlede verdensøkonomien. Derfor var denne ukens tall fra Alcoa imøtesett med betydelig spenning. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere