*Nettavisen* Nyheter.

Aldri mist en spillbrikke igjen

Klassiske brettspill kan få sin renessanse på iPad.

26.03.10 11:03

Påsken står for døren og for mange venter hyttekos og rolige dager med god mat, krimbøker og kanskje en og annen runde med brettspill. Her kommer spillutvikleren Movile inn i bildet. Studioet har nettopp annonsert «Boardbox» - brettspillene hvor du aldri vil miste en brikke igjen.

Multitouch

«Boardbox» slippes nemlig til nettbrettet iPad til lanseringen i begynnelsen av april (i USA). Den trykkfølsomme skjermen til iPad takler at flere personer berører skjermen samtidig, og kan dermed vise seg som ideell for digitale versjoner av klassiske brettspill. To spillere kan altså legge iPaden på bordet mellom seg, og spille som om det var et vanlig brettspill.

Movile vil garantert ikke være de siste som utforsker mulighetene for sjakk, damm og Reversi i digital versjon, men det er ikke dumt å være først ute heller. «Boardbox» kommer med 15 spill, dessverre er flere varianter av det samme spillet. For eksempel finnes det fem versjoner av sjakk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Må være to

Du kan heller ikke spille alene med «Boardbox», mot maskinen. Spillet har ingen kunstig intelligens, så du er avhengig av å spille mot en annen person. Men det er jo kanskje hele poenget med brettspill av denne typen? Du kan imidlertid spille mot andre mennesker over nett.

«Boardbox» vil koste fire dollar, eller rundt 25 kroner, og kan lastes ned til iPad via App Store når nettbrettet lanseres i Norge. Norsk dato for iPad-lanseringen er foreløpig ikke satt.

Ipad veier mellom 680 og 730 gram, er 24,3 centimeter høy, 19 centimeter bred og 1,34 centimeter tykk. Du kan lese mer om maskinens tekniske spesifikasjoner her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.