Gå til sidens hovedinnhold

- Aldri vært noe garanti

Full barnehagedekning har aldri vært noen garanti fra vår side, men heller et mål, understreker Dag Engelberg i Bydel Bjerke.

Bjerke: Barnehagereformen går inn for full barnehagedekning, men spesialkonsulent Dag Engelberg ved søknadskontoret i Bydel Bjerke, garanterer ikke at alle søkerne får barnehageplass. Bydelen har ingen permanente løsninger som sørger for at alle søkerne ved årets opptak får barnehageplass.
- Nå jobber vi med midlertidige løsninger. Hvis alt går slik vi planlegger, vil vi ha plass til de fleste barna i bydelen, forklarer Engelberg. Bydelen har planene klare for 276 midlertidige plasser, men Engelberg innrømmer at paviljongene som skal brukes som midlertidige løsninger ikke er optimale.
Ingen billig løsning
- Ja, men paviljongene er bedre enn å ikke ha noe tilbud. Mange av paviljongene er bedre enn gamle barnehager som fortsatt er i drift i Oslo. Det er ikke noe vi gjør for å spare penger, men for å skaffe barnehagetilbud til de som trenger det. Paviljongene er ingen billig løsning, forklarer Engelberg.
Bydelen har allerede planene klare for de permanente løsningene. Barnehager skal bygges i Veitvetveien, i forbindelse med Bjerkedalen og i Refstadsvingen. I tillegg blir det en privat barnehage i Lunden hageby som er forventet å bli ferdig i løpet av året.
- Vi er i en avventende posisjon. Det eneste som mangler er at tomtene blir omregulert, dette handler overhodet ikke om penger. Pengene er der. Er vi heldige er disse husene oppe i løpet av første halvdel av 2006, sier Dag Engelberg.
Per første januar 2005 har Bydelen 1186 barnehageplasser. 648 av disse er kommunale, mens 376 er private. I tillegg er det 162 barnehageplass tilknyttet Aker Sykehus. Ifjor fikk snaue 300 søkere avslag på sine søknader, mens drøye 200 fikk tilbud om barnehageplass i bydelen.

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv