RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ALEKSANDER SCHAU postet for 14 dager siden en rekke meldinger på Twitter om sextrakassering i mediebransjen.
ALEKSANDER SCHAU postet for 14 dager siden en rekke meldinger på Twitter om sextrakassering i mediebransjen. Foto: Morten Holm (NTB scanpix)

Aleksander Schau: Jeg visste ikke at det var så bunnløst alvorlig

Sist oppdatert:
– Jeg har ikke stilt opp på noe før nå, fordi jeg ikke ville ødelegge for dem det faktisk handler om, sier Aleksander Schau til NRK Ukeslutt.

For to uker siden postet medieprofilen Aleksander Schau 24 Twitter-meldinger med episoder seksuell trakassering og overgrep i norsk mediebransje.

Overrasket over omfanget

Siden har mange historier kommet frem i dagslys, spesielt fra TV 2 Sporten.

Schau selv har vært taus - inntil han lørdag gjør et intervju med NRK Ukeslutt.

– Da jeg sendte den første av de 24 meldingene tenkte jeg: «Here we go, nå er det ingen vei tilbake». Det var det heller ikke, sier Schau til NRK som ikke visste da at omfanget var så «bunnløst alvorlig».

Du kan følge Twitter-kontoen til Aleksander Schau her.

- Det var en boble som sprakk

Etter at ha sett sextrakassering på kloss hold, fikk han nemlig nok:

– Jeg hadde ikke lenger samvittighet til å ikke si ifra. Du kan si at det var en boble som sprakk eller en dråpe som fikk begeret til å renne over, men det hadde gnagd veldig lenge. Folk skal ikke ha det sånn i arbeidslivet eller på daglig basis, sier han.

Schau forklarer årsaken til egen taushet med at han ikke vil dette skal handle om ham, men om dem som har hatt det «helt jævlig så vi forhåpentligvis får gjort noe med svineriet».

Nettavisen har vært i kontakt med Schau for ytterligere kommentarer.

- Dersom jeg må plukke hundebæsj ...

Da Schau sluttet i TV 2 Sporten for halvannet år siden, stilte VG spørsmålet: «Mange vil si du har hatt drømmejobben: Kommer du til å savne tiden i TV 2?»

– Det avhenger helt av hva fremtiden bringer. Dersom jeg må plukke hundebæsj resten av livet, så vil jeg nok savne det. Men jeg jobbet 14 år i NRK før jeg kom til TV 2. Jeg fikk det samme spørsmålet den gangen,  svarte han.


Eksempler på tre av meldingene Schau postet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere