RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aleksej Navalnij slipper fengsel

Sist oppdatert:
Moskva (NTB-DPA-AFP): Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnij slipper å bli sendt til en straffekoloni. En domstol har omgjort dommen mot ham fra ubetinget til betinget fengsel.

Men selve kjennelsen, som sier at den russiske opposisjonslederen er funnet skyldig i svindel, blir opprettholdt av en domstol i Kirov nord i Russland, melder nyhetsbyrået Interfax.

Aleksej Navalnij regnes som en av den russiske presidenten Vladimir Putins argeste kritikere og utfordrere. Han ble for alvor kjent både innad i Russland og internasjonalt da han vinteren 2011/2012 ledet masseprotester mot Putin.

I juli i år ble Navalnij og en av hans medarbeidere, Pjotr Offiserov, funnet skyldige i å ha svindlet til seg 16 millioner rubler, nærmere 3 millioner kroner, i forbindelse med en tømmerhandel i 2009.

Navalnij kunne dermed stille opp ved valget på borgermester i Moskva, der han fikk over 27 prosent av stemmene, men ikke greide å beseire den sittende bysjefen Sergej Sobjanin. At han i det hele tatt fikk stille opp, ble av enkelte betegnet som kun et taktisk trekk fra Putin. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere