RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anna Lian (Arbeidets Rett)

Ålen sentrum isolert

Sist oppdatert:
Men nå er vannstanden på retur.

Et voldsomt regnvær mandag kveld og natt til tirsdag førte til stor flom i Gaulavassdraget og andre elver i distriktet. Verst rammet er Ålen sentrum, men også flere grender og boliger i Holtålen og Røros kommuner er helt eller delvis isolert.

Les saken i retten.no her

Se flere flombilder fra Arbeidets Rett

Det var en svært dramatisk situasjon i Ålen sentrum i morgentimene. Vannet sto langt opp på husveggene. Ni personer var innestengt i husene sine på grunn av vannmassene. Fire personer ble reddet ut med en lokalt eid lift.

Etterhvert ble værforholdene såpass at Seaking redningshelikopter og to luftambulanser kunne bidra i redningaarbeidet. Ytterligere tre personer i to hus i Ålen sentrum ble reddet ut med helikopter. Helikoptrene hentet også ut to personer som var isolert inne på fjellet. Bolighus og butikker i Ålen er oversvømt.

Også i Haltdalen er det dramatisk. Blant annet er det fare for at Bollingmobrua ryker, sier Roald Evensen.

Svøljatunellen er stengt. En kvinne fra hjemmesykepleien ble tidlig i dag sittende fast med i bil i Svølgjatunnelen på riksveg 30. Hun er blitt reddet ut av lokalt redningsvesen.

Veien fra Reitan stasjon til Tydal er stengt fordi en bru er ødelagt. Flere personer mellom Ålen og Tydal skal evakueres.

Et Sea King redningshelikopter som tirsdag morgen ble satt inn for å evakuere folk fra Ålen sentrum ble også satt inn for å berge en budskap hos Hans Finland ved Håen, melder retten.no. Alle 15 dyrene med båd ku og kalv ble brakt i sikkerhet.

Les flere saker i i retten.no her

Disse veiene er berørt av flommen

Sjekk oppdaterte trafikkmeldinger her for Buskerud, Oppland, Hedmark, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag

Fylkesvei 30 gjennom Holtålen kommune i Sør-Trøndelag

Riksvei 3 ved Opphus og Trønnes i Hedmark. Innsnevring på grunn av flom

E16 ved Vang-Øye mellom Tyinkrysset og Fagernes i Oppland. Stengt på grunn av jordras

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere