*Nettavisen* Nyheter.

Alenemødre «lures» for skatt

Foto: Scanpix

«For å være på den sikre siden» plasserer skatteetaten tusenvis av aleneforsørgere i skatteklasse 1, uten at de vet det selv. Det betyr mange tusenlapper i ekstra skatt.

21.04.06 08:36

Alle enslige forsørgere skal nemlig skattes i klasse 2, men hvert år flyttes disse skattebetalerne opp en skatteklasse, uten at de får beskjed. For at de ikke skal overskattes, må de selv sørge for å endre til riktig klasse i selvangivelsen.

Forskjellen på fradraget i de to skatteklassene er nemlig flere titusen kroner. Mange av aleneforsørgerne betaler dermed langt mer skatt enn det de egentlig behøver.

I dag finnes det cirka 130.000 aleneforsørgere i Norge.

- Langt over 10.000 av disse har havnet i skatteklasse 1. Jeg har spurt Skattedirektoratet og Finansdepartementet om hvorfor de gjorde det slik, uten at de greide å forklare det skikkelig. Det er hårreisende, sier leder i Aleneforeldreforeningen, Stig Rusten til Bergensavisen.

Ifølge seksjonssjef i Skatteetaten, Bjørn Paulsen, flyttes aleneforsørgere til skatteklasse 1 for å være på den sikre siden. Dette fordi etaten ikke har mulighet til å ha oversikt over private økonomiavtaler mellom barnets foreldre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.