Gå til sidens hovedinnhold

Ålesund-drapet: Innstilling på forsettlig drap

Ålesund (NTB): Politiet ber om at mannen som er siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth i Ålesund, tiltales for forsettlig drap. 23-åringen har innrømmet å ha misbrukt og drept kvinnen.

Innstillingen ble oversendt i midten av desember og er ikke offentlig, men etter det Bergens Tidende kjenner til, lyder den på forsettlig drap.

Det betyr imidlertid ifølge avisa ikke at de har utelukket muligheten for at drapet var overlagt.

- Det er rett at et overlagt drap kun forutsetter en plan som retter seg mot «noen». Det trenger ikke være et spesifikt utpekt offer. Men hvilke vurderinger vi har gjort før vi ga vår innstilling til statsadvokaten, vil jeg ikke gå inn på, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt.

Rettssaken etter drapet på 21-årige Anja Weløy Aarseth fra Bergen starter i Sunnmøre tingrett 11. februar. Den siktede 23-åringen har tilstått å ha misbrukt og drept henne. Den 21-årige studenten forsvant 28. september under en joggetur på byfjellet Aksla i Ålesund. Dagen etter ble hun meldt savnet av familien, før hun to dager etter det ble funnet drept i samme område som hun la ut på løpetur i.

4. september ble 23-åringen fra Ålesund pågrepet og siktet for drapet. Han ble også siktet for ransforsøk av en kiosk i nærheten bare timer før Aarseth ble drept. (©NTB)