RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alexandra blir grevinne

Sist oppdatert:
Prinsesse Alexandra av Danmark har fått ny tittel.

Det var dronning Margrethe som på sin fødselsdag 16. april tildelte prinsessen hennes nye tittel: Hennes Høyhet Prinsesse Alexandra, grevinne av Frederiksborg.

Hongkong-fødte Alexandra nylig ble offisielt skilt fra prins Joachim, mistet hun tittelen Kongelig Høyhet og tiltales nå bare som Hennes Høyhet, prinsesse Alexandra.

Hvis hun gifter seg igjen ryker prinsessetittelen, og det er i den forbindelse dronning Margrethe har gitt henne tittelen grevinne av Frederiksborg. Det er en tittel hun vil beholde selv om hun gifter seg på nytt, går det fram av en pressemelding på det danske kongehusets hjemmeside ifølge NTB.

Tittelen grevinne av Frederiksborg er en personlig tittel som prinsessen vil beholde resten av livet.

Prinsesse Alexandra er fortsatt medlem av det danske kongehus. Ifølge meldingen fra det danske hoff vil hennes fulle tittel fram til et eventuelt nytt ekteskap være: Alexandra Christina, prinsesse av Danmark, grevinne av Frederiksborg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere