Alf (79) brakk armen etter dårlig strøing

Foto: Bent Are Iversen (Firda)

Et ødelagt vannrør lagde issvull på fortauet. Nå truer 79-åringen med rettssak.

04.02.10 18:15

Det er gårdeier som har ansvaret for å strø på fortau i byer, og det er et velkjent problem at mange tar lett på dette ansvaret.

79 år gamle Alf Fossen falt på en issvull i Førde på lørdag og brakk armen, og nå krever han erstatning.

- Jeg er mektig irritert. Jeg kommer til å kreve erstatning for utgifter til lege, sykehus og diverse. Jeg skled og datt utenfor Elvegården. Men dette kunne skjedd hvor som helst i Førde. Gårdeiere og kommune er altfor lite flinke til å strø glatte områder, sier Fossen til lokalavisa Firda.

Is på fortauet
Issvullen som Fossen gled på var skapt av et ødelagt vannrør utenfor gården.

- Jeg fikk et slag i bakhodet, fikk stygge sår på høyrehånda og på høyre armen. Venstrearmen hovnet opp og verket intenst, sier Fossen.

Det skulle gå to dager før han gikk til lege, og da ble han sendt rett på røntgen, der det ble konstatert at det var et håndleddsbrudd.

Ble sittende i flere timer
Det tok flere timer før han fikk møte ortopeden.

- Han fortalte at det var mange lignende saker, og han beklaget at jeg måtte vente. Deretter ble jeg gipset, og nå må jeg gå med gipset arm i fire uker, sier han.

Han er mektig irritert over saken, og det han mener er for dårlig strøing og vedlikehold fra gårdeierne i sentrum av Førde.

- Det er i utgangspunktet ikke kostnadene til behandling som frustrerer meg. Det er irritasjonen over at det ikke var strødd, og at jeg ikke får gjort det jeg skulle i tiden fremover. Jeg kommer til å kreve erstatning fra FGH Invest AS, som eier bygget. Jeg vil sende de en mail først, og så sende et erstatningskrav når jeg ser hva dette koster meg totalt, sier han.

- For meg blir erstatningen et prinsipp. Jeg ønsker å sette fokus på hvor dårlig strøing det er. Jeg er villig til å ta saken hele veien. Jeg går til rettssak om det blir nødvendig, sier Fossen til Firda.

Vil ikke kommentere saken
- Kommer han og snakker med oss, så skal vi prate med ham. Men hittil snakker han bare med avisene. Utover det ønsker ikke FGH Invest AS kommentere saken, sier selskapets representant til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag