RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alfa ønsker ikke majoritet i VimpelCom

Sist oppdatert:
Det gjentar konsernsjef Alexey Reznikovisj i Alfa Telecom i et intervju i dag. Telenor gikk hardt ut mot Alfa i en pressemelding i kjølvannet av en telefonkonferanse i regi av Alfa Telecom
Overfor Dow Jones Newswires gjentar Alfa Telecoms sjef Alexey Reznikovisj at selskapet ikke har noen intensjon om å ta en majoritetsposisjon i Russlands nest største mobilselskap VimpelCom.

- Vi kan kjøpe kontroll dersom det er en god finansiell beslutning, men vi vil helst ikke gjøre det, sier Alfa-sjefen og viser til at de ikke ønsker byrden med å drive mobilkonsernet.

Både Telenor og Alfa har registrert dokumenter med tanke på å øke sine posisjoner i Vimpelcom over 50 prosent i forbindelse med maktkampen som nå pågår i selskapet.

Ifølge Reznikovisj er Alfas ønske å ta posisjoner på rundt 25 prosent i selskapene de går inn i. Han oppholder seg for øyeblikket i London hvor han forsøker å hente støtte blant de andre aksjonærene i VimpelCom til generalforsamlingen i selskapet 22. juni.

Der ønsker Alfa å få igjennom det omstridte oppkjøpet av det lille ukrainske mobilselskapet WellCom mot Telenors vilje. Reznikovisj sier til Dow Jones i dag at det er viktig at Alfa og Telenor ikke havner i en fastlåst situasjon.

Det er noe de to selskapene allerede er på full fart inn i. Telenor sendte i går kveld i går ut en hissig pressemelding hvor de tilbakeviste en rekke påstander Alfa-sjefen satte frem på en telefonkonferanse med aksjonærer i går.

Telenor som er den andre hovedaksjonæren i VimpelCom er helt imot oppkjøpet av WellCom blant annet fordi prisen er altfor høy. Telenor er også majoritetsaksjonær i Ukrainas største mobilselskap Kyivstar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere