RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alfa Romeo med store ambisjoner

Sist oppdatert:
Alfa Romeo planlegger å etablere seg i både USA og Kina. Samtidig skal flere europeiske og japanske forhandlere etableres og samarbeidet med Maserati utvikles
Det italienske Fiat-konsernets premium-merke har nylig vist frem to splitter nye produksjonsmodeller - sedanen 159, som i løpet av sensommeren erstatter dagens 156, og den sportslige kombikupeen Brera, som kommer ved utgangen av året.

Disse to modellene vil bidra til å løfte Alfa Romeos modellpalett, som i dag består av kompaktbilen 147, roadsteren Spider og storsedanen 166. De to sistnevnte, som kom i henholdsvis 1994 og 1998, begynner imidlertid å bli gamle. Det regnes derfor som sikkert at Spider etterhvert vil bli erstattet av en kabriolet/roadster-versjon av Brera, mens 166 vil bli erstattet av en helt ny 169.

Alfa Romeo eies altså av Fiat-konsernet, i likhet med Fiat, Lancia, Ferrari og Maserati. Maserati var tidligere plassert under Ferrari, akkurat som Lamborghini er plassert under Audi i Volkswagen-konsernet. Dagens Alfa Romeo-ledelse har imidlertid flyttet Maserati-eierskapet fra Ferrari til Fiat-gruppen. Dette ble sannsynligvis gjort for å styrke samarbeidet mellom nettopp Alfa Romeo og Maserati.

Les mer om Alfa-planene her:

Alfa Romeo med store ambisjoner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere