RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alfa Telecom ber Telenor endre standpunkt

Sist oppdatert:
Alfa Telecom, Alexey Reznikovich i spissen, med ber Telenor stemme for at Vimpelcom skal ekspandere inn i Ukraina etter seier i siste generalforsamling. Dersom det ikke skjer har russerne et ess i ermet
Alfa Telecom er naturlig nok meget fornøyd med at Telenor bare fikk valgt ett uavhengig styremedlem, mens de selv fikk inn to av sine tre foreslåtte kandidater. Det ligger heller ikke selskapets toppsjef Alexey Reznikovich skjul på i en pressemelding fra selskapet.

Nå presser han på for at Telenor skal endre sitt standpunkt i saken om at Vimpelcom skal kjøpe den ukrainske mobiloperatøren Ukraine Radio Systems, noe Telenor tidligere har motsatt seg.

iMarkedet.no har tidligere skrevet at Jo Lunder, som er styreformann og Telenor-foreslått uavhengig styremedlem i det russiske mobilselskapet, har stemt for en utredning av en slik ekspansjon, men at Telenors styremedlemmer har stemt nei.

Men selv etter at Telenor har tapt stort i styrevalget ved gårsdagens generalforsamling kan de blokkere en avgjørelse om at VimpelCom ekspanderer.

Av styrets ni medlemmer trenger bare to stemme mot for å blokkere et vedtak, noe Telenor har gjort.

Alfa Telecom skriver i pressemeldingen at valget av de uavhengige styremedlemene viser at minoritetsaksjonærene i VimpelCom støtter ledelsens forslag om å kjøpe URS.

- Alfa Telecom oppfordrer derfor nå Telenor, som har en majoritetspost i det ukrainske mobilselskapet Kyvistar, å godta viljen til minoritetsaksjonærne og stemme for VimpelComs ekspansjon til Ukraina, skriver selskapet i en pressemelding.

De skriver videre at dersom Telenor fremdeles er uvillige mot en ekspansjon, da vil Alfa Telecom gjennom sitt datterselskap Eco Telecom, bringe saken til en ekstraordinær generalforsamling som ventes å skje i løpet av juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere