RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alfred Berg bes dokumentere Aker Kværner-analyse

Sist oppdatert:
Det australske gruveselskapet Equatprial mener at meglerhuset Alfred Berg lot seg presse av Aker Kværner etter å ha endret sin konklusjon rundt erstatningen Røkke-selskapet er dømt til å betale gruveselskapet
Det går frem av et brev Equatorial har sendt til Alfred Berg, skriver Dagens Næringsliv torsdag. Bakgrunen for brevet er at meglerhuset endret sin konklusjon rundt erstatning Aker Kværner er dømt til å betale Equatorial av en domstol i den amerikanske delstaten Nevada påp 1,1 milliarder kroner, eller tilsvarende 26 kroner pr. Aker Kværner-aksje.

Alfred Berg konkluderte i en analyse 11. november med at det var 25 prosents sannsynlighet for at Aker Kværner må betale beløpet, mens i en analyse 24. november konkluderte meglerhuset med at de ikke vil måtte betale noen erstatning.

Equatorial mener at Alfred Berg har foretatt en "kuvendig uten sidestykke", og ber meglerhuset korrigere analysen offentlig.

- Vi mistenker at Kværner protesterte på deres firmas opprinnelige konklusjoner og at Kværner hadde en dialog med deres analytiker, og at den nye konklusjonen er basert på den hemmelige input fra Kværner, skriver Equatorials advokat Robert J. Quinn til Alfred Berg ifølge DN. Quinn krever eventuelt materiale fra Aker Kværner oversendt.

Alfred Bergs administrerende direktør Blanca Eloisa Løvic har avvist Equatorials påstander om at meglerhuset har gjort noe galt.

Equatorial og Aker Kværner forhandler for tiden om et forlik av saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere