RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alfred Berg-strateg optimistisk for Oslo Børs

Sist oppdatert:
Kim Evjenth, sjefstrateg i Alfred Berg, er optimistisk på vegne av aksjemarkedet og tror den beste avkastingen finnes i IT-sektoren
Kim Evjenth, sjefstrateg i Alfred Berg, er optimistisk til markedet de neste månedene.

- Generelt er vi optimistiske. Earningsbildet ser bra ut, og i Norden som helhet har resultatene kommet inn over 3 prosent fra våre estimater, sier Evjenth i et intervju med iMarkedet.

Han lar seg ikke skremme av en generell nedgang på Oslo Børs som følge av at oljeprisen skulle falle, og trekke med seg andre aksjer enn de oljerelaterte papirene.

Oljefall
- Det vil kanskje være en midlertidig effekt som følge av en nedgang i oljeprisen, men effekten av en såkalt 'Oslo-rabbatt' er overdrevet, sier Evjenth. Flere har ment at aksjemarkedet i Oslo har fått merke oppgangen i oljeprisen selv om de ikke er berørt av denne.

I Alfred Berg estimerer de at oljeprisen skal noe ned og være stabil i den øvre delen av 30 tallet.

Evjenth sier til iMarkedet de forventer at IT-bransjen i Norden er spennende, og trekker spesielt frem Nokia og Ericsson. Men han understreker at de har en selektiv tilnærming til sektoren. Også en del small-cap finnes interessant av Alfred Bergs analyikere, deriblant Fast, Eltek og Tandberg Television.

Dollarfall
At dollarfallet skal påvirke Oslo Børs i særlig grad er ikke Evjenth med på. – Over tid pleier Oljeprisen og den norske kronen gå imot hverandre. Det demper effekten av et dollarfall, men bortsett fra oljeselskapene er det få selskap som er dollar sensitive på børsen, med unntak kanskje av Yara.

- De fleste selskapene som er dollarsensitive har både inntjening og utgifter i dollar, mens flere av de store også har hegdet seg godt mot valutasvingninger, sier Evjenth til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere