RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Algerie vil vise kontroll over In Aménas-anlegget

In Aménas (NTB-Hege Pauline Hovig): Godt passet på av tungt bevæpnet sikkerhetspersonell får over 100 utenlandske pressefolk fra blant annet Norge, Storbritannia og Japan for første gang slippe inn på gassanlegget i In Aménas.

Torsdag flys om lag 120 journalister, fotografer og TV-fotografer fra landene som ble berørt av terrorangrepet, inn til ørkenbyen In Aménas i et fly chartret av algeriske myndigheter.

Her, helt øst i Algerie, like ved grensen til Libya, skal pressefolkene for aller første gang få besøke åstedet for gisseldramaet der minst fire nordmenn og et 30-talls andre utenlandske statsborgere ble drept etter at væpnede islamister stormet gassanlegget som Statoil er med på å drive.

Etter terrorangrepet ble restriksjonene strammet ytterligere til. Det bidro den første tiden til mye forvirring og stor usikkerhet om hva som egentlig hadde skjedd, og om omfanget av gisseldramaet.

Algeriske myndigheter mener nå at tiden er moden for å slippe pressen til. Men de tar ingen sjanser og har sørget for et omfattende sikkerhetsopplegg. Tungt bevæpnede soldater og annet sikkerhetspersonell eskorterer bussene med pressefolkene fra flyplassen i In Aménas gjennom det golde ørkenlandskapet fram til gassanlegget. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere