RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Algerisk passasjerfly savnet i Afrika

Sist oppdatert:
Et passasjerfly med 116 mennesker om bord forsvant plutselig fra raderen.

Flyet tok av torsdag morgen fra Ouagadougou med kurs for Alger med 110 passasjerer og et mannskap på seks om bord

Flygelederne mistet kontakten med flyet 50 minutter etter avgang. Ifølge AFPs kilder forsvant kontakten da flyet fortsatt var i luftrommet over Mali, nær grensen til Algerie.

– Flyet var ikke langt fra den algeriske grensen da mannskapet ble bedt om å ta en omvei på grunn av dårlig sikt for ikke å risikere en kollisjon med et annet fly, som var på vei fra Alger til Bamako, sier kilden i Air Algerie.

– Kontakten forsvant etter kursendringen, sier vedkommende.

Skulle landet i 6-tiden

Det spanske selskapet Swiftair drifter flygningen AH5017 på vegne av Algerie Air. Det skulle landet i den algeriske hovedstaden klokken 6.10 norsk tid. Swiftair opplyser til Reuters at flyet var av typen MD-83. Ifølge AFPs kilde i Air Algerie dreier det seg om et fly av typen DC-9.

Flyselskapet har iverksatt en beredskapsplan i søket etter flyet, som går den fire timer lange ruta mellom Burkina Faso og Algerie fire ganger i uken.

Flere ulykker

Air Algerie ble i 2003 rammet av en alvorlig ulykke da et Boeing 737 styrtet sør i landet kort etter avgang fra Tamanrasset i Sahara, ifølge nyhetsbyrået Ritzau. Kun én av de 103 om bord overlevde ulykken.

I februar i år mistet mer enn 70 mennesker livet da et algerisk militærfly styrtet i fjellene nordøst i det nordafrikanske landet.

Saken oppdateres. Trykk F5 for siste versjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere