Gå til sidens hovedinnhold

Algerisk toppdiplomat på terrormøte i Oslo

Oslo (NTB): Bare to måneder før gisseldramaet i Algerie var terrorisme og sikkerhet temaet da norsk UD møtte algerisk antiterrorpersonell i Oslo i november.

Algeries president Abdelaziz Bouteflikas antiterrorrådgiver Kamal Rezag-Bara var i Oslo 14. november i fjor der han møtte utenriksråd Bente Angell-Hansen, UDs øverste administrative leder. Tema for møtet var «sikkerhet og terrorisme», ifølge dokumenter Bergens Tidende har fått tilgang til.

Den spente situasjonen knyttet til opprøret i Mali var trolig blant temaene Rezag-Bara ville ta opp i Oslo, ifølge Bergens Tidende.

Fire dager før møtet i Oslo deltok Rezag-Bara på et hastemøte i Nigeria mellom ledere for nasjonene i Vest-Afrika. Der diskuterte de strategier for en mulig militær invasjon i Nord-Mali for å nedkjempe de islamistiske opprørerne. På vegne av algeriske myndigheter uttrykte Rezag-Bara svært stor skepsis mot en invasjon i Algeries naboland Mali.

- Malis utfordringer er interne forhold, og det er ingen grunn til å gjøre dem mer internasjonaliserte, sa han.

Frankrike gikk inn med styrker i Mali 11. januar og terrorangrepet mot gassanlegget i In Aménas kan ha vært en reaksjon på dette. (©NTB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted