RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Algeta begynner studie

Sist oppdatert:
Skal teste hovedproduktet på prostatakreft.
Av: Gulbrand Øverbye
Legemiddelselskapet Algeta har startet en studie for å fremskaffe ytterligere dokumentasjon for selskapets hovedprodukt Alpharadin, en strålingsbehandling basert på Radium-223.

Studien skal teste Alpharadin på opptil ti pasienter med spredning av prostatakreft til skjelettet, og vil bli utført ved et stort kreftforskningssenter i Storbritannia.

Algeta skal etter planen starte fase III-studier med Alpharadin i 2008, basert på positive fase II-resultater som nylig ble publisert i journalen Lancet Oncology.

- Data fra de kliniske studiene vi så langt har gjennomført tilsier at Alpharadin kan bli et effektivt legemiddel uten vesentlige bivirkninger, for behandling av prostatakreft og en rekke andre kreftformer, sier Dr. Thomas Ramdahl, administrerende direktør i Algeta.

- Vår strategi er å ha en sterk og omfattende pakke med klinisk dokumentasjon som kan sendes til de regulatoriske myndigheter når vårt fase III program er ferdigstilt. På den måten sikrer vi at Alpharadin kan komme raskest mulig ut til pasientene, fortsetter Ramdahl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere