*Nettavisen* Nyheter.

Algeta blir i Norge etter milliardoppkjøp

Oslo (NTB-Solveig Joten Svensen): Tyske Bayer har fått grønt lys for oppkjøpet av det norske legemiddelselskapet Algeta til 17,6 milliarder kroner. Selskapets hovedvirksomhet forblir i Norge.

26.02.14 17:07

Den tyske legemiddelgiganten betaler dermed 362 kroner per aksje i det norske selskapet, som startet opp med ti ansatte i 1997. Algeta har siden hatt stor suksess med kreftmedisinen Xofigo, også kjent som Alpharadin.

Algeta lover at selv om selskapet snart er på tyske hender, har det ingen planer om å flytte fra Norge. Selskapet har rundt 110 ansatte ved hovedkvarterer i Oslo, i tillegg til rundt 80 ved Algetas kontor i Cambridge i USA.

- For de ansatte vil dette ha liten betydning. De fleste vil fortsette å gjøre det samme som de har gjort før. Bayer kjøper selskapet som det er, sier finansdirektør Øystein Soug i Algeta til NTB.

- Noen har solgt opsjoner allerede, men de aller fleste i selskapet har opsjoner i dag. Det betyr at det ikke bare er aksjonærene og ledelsen som får nytte av den fantastisk gode jobben som er gjort i selskapet, mener Soug. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.