Ali reddet mann ut av synkende bil i Risør

Foto: Tore Myrberg (Aust Agder Blad)

Da Ali Koundskji (23) så en bil med en mannlig sjåfør rygge ut for bryggekanten i Risør, løp han til og kastet seg resolutt ut i vannet og fikk dratt sjåføren ut av bilen i det den var i ferd med å synke.

20.08.13 08:51

Det hele skjedde rett før midnatt mandag kveld på Solsiden i Risør, og begynte med at politiet forsøkte å overtale en mann til å komme ut av en bil, skriver Aust Agder Blad.

Som en del av dette knuste politiet et sidevindu på bilen.

Men i stedet for å høre på politiet rygget mannen ut over bryggekanten. I følge politiets operasjonssentral i Agder ble også en politimann tatt med ut i vannet i hendelsen, men uten at denne kom til skade.

Ali Koundskji var vitne til det hele.

- Det begynte med at jeg hørte politiet snakket med ham og sa han skulle komme ut av bilen. Da rygget han utenfor bryggekanten. Jeg løp til og var først i vannet. Vinduet var åpent, men han slo meg og ville først ikke komme ut. Han bare sa at siden jeg ville hjelpe ham skulle jeg få alt han eide. Men akkurat i det bilen var i ferd med å synke, greide jeg å få ham ut vinduet, forteller Koundskji.

Artikkelen fortsetter under bildet

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tore Myrberg (Aust Agder Blad)

Selv fikk han noen skrubbsår og blåmerker etter det hele, uten at han brydde seg noe om det.

- Jeg ville bare redde ham, sier 23-åringen.

Innsatsleder hos politiet, Per Lennart Johnsen, bekrefter det hele.

- Dette viser absolutt at folk virkelig bryr seg. Samtidig var det ambulansefolk til stede, og også to av disse hoppet i vannet for å redde mannen. I tillegg fikk vi raskt en båt på vannet, så vi hadde kontroll på situasjonen, sier Johnsen.

Han betegner det hele som en helsesak.

Artikkelen fortsetter under bildet

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tore Myrberg (Aust Agder Blad)

- Det handler om en forstyrret mann som rygget rett i sjøen etter at vi hadde prøvd å prate ham ut av bilen. Han blir nå tatt med til lege for vurdering. Under de rådende forhold venter vi til tirsdag med å få bilen opp av vannet, avslutter innsatsleder Johnsen.

Også to hunder som var i bilen ble reddet i land uskadet. Mannen som ble reddet ut av bilen vil bli anmeldt for forholdet.

Les flere saker i Aust Agder Blad

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.