*Nettavisen* Nyheter.

Alkohol gjør deg smartere

Et glass vin i uken er nok for å gjøre deg smartere, viser en engelsk undersøkelse.

02.08.04 12:49

10.000 personer er testet i undersøkelsen, som viser at alkohol er bra for intelligensen. Det er University College of London som har stått for langtidsstudien.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Våre forskningsresultater viser en positiv sammenheng mellom alkoholinntak og tankebevissthet, sier professor Michael Marmot, som har vært med på å lede undersøkelsen, til Sunday Telegraph.

Lang undersøkelse
Siden 1967 har testpersonenes helse blitt studert, og en av tingene som er undersøkt er de langsiktige effektene av alkohol. Alkoholen hadde bedre effekt på intelligensen for de som drakk regelmessig, enn de som drakk nå og da. De testede skulle utføre både språklige og matematiske tester, og det fantes en klar sammenheng mellom deres drikkevaner og testresultatet.

De som aldri drakk hadde dårligere resultat, og tydeligst så man det for kvinner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ikke alkoholisme
Forskerne tror at den positive effekten kommer av at alkoholen øker blodtilførselen til hjernen. Mest effekt fant de hos de som drakk fire til fem flasker vin i uka.

- Studien gjelder alle typer alkohol, men den viste også at så lite som ett glass vin i uka kan ha positiv effekt, sier Marmot.

Alkoholisme eller kraftig beruselse har derimot negativ innvirkning på tankene. Du blir altså ikke smart av å være full.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.