*Nettavisen* Nyheter.

Alkotabbe av Oslo-politiet

Foto: CARL DE SOUZA (AFP/Scanpix)

Ba utesteder stenge kranen siden det var valgdag, men glemte å sjekke reglene.

14.09.09 20:28

Vinmonopolet er stengt, og ølsalg er forbudt i butikkene på valgdagen. Men på puben er det lov å ta seg en lys en, selv om det enste Stortinget skal velges i dag.

Likevel kjørte politiet rundt på Grünerløkka i Oslo og prøvde å stenge lokale tappekraner.

Sjokkert
På Delicatessen nederst på Grünerløkka troppet uniformert politi opp klokken fem og krevde at kranene måtte stenges.

- De lurte på hvorfor solgte alkohol på valgdagen. Og da at det ikke var lov, forteller innehaver Øystein Gjerde til Nettavisen.

Han er en smule sjokkert over oppførselen.

- Har aldri hørt om maken til oppførsel. Man går ikke inn og oppfører seg på den måten. Jeg har jobbet i 25 år i bransjen og aldri hørt om at de går inn midt på ettermiddagen sånn, sier Gjerde.

Oslo-politiet innrømmer tabben.

– Vi fikk klager fra naboer om at det ble servert alkohol på valgdagen, og dro ut til ett sted, og ba de om å slutte å skjenke alkohol, sier operasjonsleder Britt Børve i Oslo politidistrikt til tv2nyhetene.no .

Nye forskrifter
Hun forklarer at det er kommet nye forskrifter for servering av alkohol i hovedstaden siden sist valg, og at det tidligere ikke var lov å skjenke alkohol.

Utestedet selv hadde ifølge politiet heller ikke stålkontroll på reglene. De serverte nemlig bare øl og vin og trodde spritsalg var ulovlig.

Børve forteller at de etter å ha oppdaget fadesen kjørte tilbake til utestedet og opphevet forbudet.

De bekrefter Delicatessen-eier Gjerde:

- To timer etterpå kom den samme politimannen tilbake og sa beklager, sier han.

Forvirring
Han forteller at de var relativt trygge på at de gjorde rett i å servere alkohol, men en stund var det likevel litt forvirring.

- Servitøren ble noe paff, og sa at han hadde fått beskjed om at det greit. Jeg ble ringt opp og ble litt paff jeg også. Jeg måtte ta et par telefoner til sentrum politistasjon der de ikke klarte å svare på det. Til slutt slo jeg opp på nettet og fant ut at det var lov, sier Gjerde.

Han tror at Oslo-politiet legger an en liten bredside mot utelivsbransjen i byen. Om få uker er det høring om alle ølkranene skal stenge klokka to.

- Jeg lurer på om Oslo-politiet er ute etter å ta bransjen litt, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.