Alle angriperne drept i aksjon mot presidentpalasset

Alle angriperne ble drept da presidentpalasset i Kabul tirsdag morgen ble angrepet, ifølge afghansk politi.

Alle angriperne ble drept da presidentpalasset i Kabul tirsdag morgen ble angrepet, ifølge afghansk politi, skriver NTB.

Kabuls politisjef Mohammad Ayoub Salangi sa til presse på stedet at angrepet var over etter 90 minutters kamper, og at tre eller fire angripere var drept.

Han sa de hadde hoppet ut av en bil full av sprengstoff, som de detonerte før de begynte å skyte.

Flere nyhetsbyråer og TV-kanalen Al Jazeera meldte tidligere om skuddsalver og eksplosjoner i de sentrale delene av den afghanske hovedstaden mellom presidentpalasset og forsvarsdepartementet.

Kort etter påtok Taliban seg ansvaret for angrepet. Talibans talsmann Zabihullah Mujahid sa at en gruppe martyrer hadde angrepet palasset, forsvarsdepartementet og Ariana Hotell.

Ariana Hotell er kjent for å være hovedkvarteret til den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA i Kabul. En tjukk røyksøyle steg opp fra bygningen etter angrepet.

Da angrepet startet ved palassets østre port i halv sju-tida, var journalister i ferd med å samle seg for en pressekonferanse med president Hamid Karzai.

Journalistene kastet seg ned og søkte dekning da soldater skjøt tilbake mot angriperne. Flere grupper med skolebarn var også midt i ildlinjen. Det er ikke klart om Karzai var i palasset da angrepet kom.

Ifølge radiostasjonen Arman ble det hørt 16 eksplosjoner mens røyk steg til værs ved palasset. Det ble også meldt om kamper ved den italienske ambassaden.

BBC meldte at væpnede menn var i kamp med presidentens livvakter og amerikanere fra CIAs hovedkvarter.

Presidentpalasset befinner seg i en del av byen der det er mange offentlige bygninger og ambassader.(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.