Gå til sidens hovedinnhold

Alle beboerne er ute av Brakkebygrenda

Fire personer skal være pågrepet etter at politiet aksjonerte mot Brakkebygrenda i dag. Samtlige beboere er nå kasta ut av den okkuperte tomta.

GAMLEBYEN: Da Østkantavisa kom til stedet mandag ettermiddag var politiet på plass, og nesten alle beboerne var kastet ut av området.

Samtidig som politiet ankom stedet, skal gravemaskiner ha begynt å rive huset på den gamle branntomta.

- Bakgrunnen for aksjonen i dag er at eier ønsker å få bygget revet. Rivningsarbeidere har så og si stått klare med spaden og ventet på å komme i gang. De startet umiddelbart etter at okkupantene var borte, forteller Alexander Dey, Seksjonsssjef hos Namsfogden i Oslo, til nettavisen iOslo.no.

Nektet å flytte

To av beboerne nektet å flytte seg da politiet kom til stedet i formiddag. De to ble sittende på taket, og politiet forsøkte å forhandle med dem i flere timer.

Se bildene fra dramaet her

- Dere må jo forstå at man blir rusa av dette her, man får skikkelig adrenalin. Dere ba meg om å låse døra og så stenger dere døra etterpå. Dere juger, skrek en av beboerne til politiet som sto på bakken.

Rundt klokka 16 ble imidlertid også disse to geleidet ut, og dermed skal alle beboere nå være bortvist fra tomta de har okkupert i rundt ni år.

Østkantavisa er på stedet, og kommer tilbake med mer

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping