Gå til sidens hovedinnhold

Alle E3-nyhetene fra Microsoft

Her får du full oversikt over Microsofts pressekonferanse på E3.

Electronic Entertainment Expo (E3), verdens største spillmesse, starter i Los Angeles tirsdag 2. juni. Men allerede 1. juni ble sirkuset sparket i gang med Microsofts pressekonferanse.

Arrangementet startet 19.25 norsk tid og Microsoft annonserte en rekke nyheter til spillkonsollen Xbox 360.

Du er Xbox 360s nye kontroller

Microsoft annonserte mandag kveld at de kommer med en sensor som gjør at du kan kontrollere spill ved hjelp av kroppsbevegelser og stemmen din. Sensoren går foreløpig under navent Natal.

Nintendo Wii har gjort enorm suksess med sine unike spillkontroller som registrerer bevegelse, men Microsofts løsning er at du ikke trenger en egen kontroller. Ved hjelp av en sensor ved TV-en registrerer Xbox 360 bevegelsene din i 3D i tillegg til å dra kjensel på stemmen din.

Først viste Microsoft en trailer om hvordan de har tenkt seg at sensoren skal fungere. Klippet viser blant annet en person som holder fram skateboardet sitt og sier «scan». Deretter spiller han et skatespill ved hjelp av sine kroppsbevegelser. Fotball- og bilspill blir også kontrollert kun ved hjelp av kroppen. Et spørrespill kan angivelig kontrolleres ved hjelp av å rope ut svarene, samt at hendene fungerer som «Buzzere».

HD-film endelig til Xbox 360

- Alle norske medlemmer av Xbox Live kan nå streame film direkte på TV-en via onlinetjenesten, meldte Microsoft.

Det ble også kunngjort at Microsoft som først i verden nå vil tilby streamede filmer på 1080p og med 5.1 surroundlyd. Det er imidlertid forbeholdt personer med bredbåndlinje på minst 8 Mbps. Les mer om tjenesten Zune Video .

Ti nye spill annonsert

Under pressekonferansen annonserte Bungie at et splitter nytt «Halo» er på vei, «Halo: Reach». Spillet slippes ikke før til neste år, men spillere kan teste det allerede i september.

Microsoft annonserte også en rekke andre spill, blant annet «Alan Wake», «Forza 3», «Halo» og «Metal Gear Solid Rising».

«Modern Warfare 2» utvides først på Xbox 360

Infinity Ward viste også frem «Modern Warfare 2» i aksjon.

Spillet ser like actionspekket ut som forgjengeren og utviklerne viser frem det mye omtalte snøbrettet. Vi får også se at snøscooterne fra traileren er et kjørbart fremkomstmiddel.

Nyheten for eiere av Xbox 360 er imidlertid at de to første brettpakkene som slippes til «Modern Warfare 2» vil komme til Xbox 360 først. Pakkene blir imidlertid ikke eksklusive og vil også slippes til PS3 og PC. Vi regner med innen rimelig tid.

Sjekk Microsofts pressekonferanse minutt for minutt i feeden nedenfor:

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken