RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle fire i varetekt i drapssaken

SØKER VIDERE: Politiet i Trondheim søker fremdeles etter savnet Vibeche Sofie Falck Danielsen(48) langs Nidelven i Trondheim sentrum.
SØKER VIDERE: Politiet i Trondheim søker fremdeles etter savnet Vibeche Sofie Falck Danielsen(48) langs Nidelven i Trondheim sentrum. Foto: Ned Alley (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Samtidig fortsetter politiet letingen etter Vibeche (48).

TRONDHEIM/OSLO (NTB): Alle de fire som er siktet etter det antatte drapet på Vibeche Sofie Falck Danielsen (48), er varetektsfengslet. Samtidig fortsetter letingen etter kvinnen i Trondheim.

Av de til sammen fire siktede er et samboerpar – en kvinne på 34 år og en mann på 47 år – siktet for drap eller medvirkning til drap, mens to menn på 51 og 39 år er siktet for bevisforspillelse. Den eldste av de to siste er kvinnens samboer.

Begge de drapssiktede ble i Sør-Trøndelag tingrett lørdag varetektsfengslet i fire uker, de to første i isolasjon, skriver Adresseavisen. Den siktede mannen har anket avgjørelsen til Frostating lagmannsrett.

De drapssiktede nekter begge straffskyld.

Samboer anker
Den antatt drepte kvinnens samboer ble fengslet i to uker, hele perioden i isolasjon. Han har anket kjennelsen.

- Min klient nekter straffskyld og opplever situasjonen som uvirkelig, sier forsvareren hans, Torfinn Svanem.

Også 39-åringen fikk to ukers varetekt i isolasjon. Alle fengslingsmøtene lørdag gikk for lukkede dører.

Letingen etter den savnede 48-åringen ble gjenopptatt lørdag. Politiet, brannvesenet og Kystvakten deltar i arbeidet i Nidelva, melder NRK.

Vibeche Sofie Falck Danielsen ble meldt savnet etter at det ble funnet blodspor i tilknytning til en leilighet i Midtbyen i Trondheim torsdag morgen.

I parkområde
Politiet mener kvinnen ble fraktet fra leiligheten til parkområdet Marinen ved Nidelva, en avstand på rundt 700 meter.

- Gjennom etterforskningen har vi fått kunnskap om at den avdøde kvinnen er fraktet fra åstedet til området rundt Marinen der hun er blitt forlatt i eller ved vannkanten. Derfor er det iverksatt søk i Nidelva av brannvesenet i Trondheim, fortalte etterforskningsleder Bjørn Are Kattem fredag.

Kattem sa at politiets største utfordring er å få oversikt over hva som har foregått i leiligheten. Blant annet vet ikke politiet hvor mange og hvem som var i boligen på tidspunktet da kvinnen kan ha blitt drept. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere