Alle funnet døde ved flyvrak i Indonesia

Pårørende studerer passasjerlisten til flyet som styrtet i Papua i Indonesia søndag. Alle 54 som var om bord, er trolig omkommet.

Pårørende studerer passasjerlisten til flyet som styrtet i Papua i Indonesia søndag. Alle 54 som var om bord, er trolig omkommet. Foto: Antara Foto (Reuters / NTB scanpix)

Indonesiske letemannskaper har funnet alle de 54 passasjerene døde etter flystyrten i det indre av Papua. Også en av de såkalte svarte boksene er lokalisert.

18.08.15 07:48

– Den svarte boksen fra Trigana Air ble funnet klokken 1.40 lokal tid, sier Julius Arivada Barata i transportdepartementet til nyhetsbyrået Reuters tirsdag morgen.

Fly er utstyrt med to såkalte svarte bokser, som egentlig er oransje og inneholder taleregistrator og ferdskriver. Det er ikke kjent hvilken som er funnet, men den kan gi en pekepinn om årsaken til styrten som kostet alle passasjerene om bord livet.

Funnet skjedde kort tid etter at redningsmannskapene nådde åstedet.

Sjefen for Indonesias redningstjeneste, Bambang Soelistyo, sier at flyet ble funnet fullstendig knust og delvis utbrent.

– Våre redningsmannskaper har nådd åstedet. Flyet har styrtet, og det er fullstendig ødelagt, sier han til nyhetsbyrået AFP.

Ulendt terreng

Det var 49 passasjerer, hvorav fem barn, og et mannskap på fem på flyet da det ble meldt savnet. Alle var indonesiere.

Selv om det smadrede og rykende vraket ble observert fra lufta, har det tatt tid å nå fram til ulykkesstedet over land på grunn av svært ulendt terreng og dårlig vær med tåke og regn. Det vil av samme grunn ta tid å frakte de døde ned fra fjellet.

ATR 42-flyet til Trigana Air var på en 55 minutters tur fra Jayapura til Oksibil oppe i fjellene søndag da det forsvant ti minutter før det skulle lande.

Blant passasjerene var det fire ansatte i postverket som hadde med seg 6,5 milliarder rupiah (4 millioner kroner) i kontanter som skulle fordeles som sosialhjelp blant fattige familier.

Frustrasjon

Pårørende som venter på beskjed om passasjerene på flyplassen i Jayapura er etter hvert blitt stadig mer frustrert over mangelen på konkrete nyheter.

Mandag kokte det over for noen av dem. De ropte at de ville ha bekreftelser og kastet et bord mot krisesenteret.

Ulykken er bare den siste i en lang rekke flyulykker i et utstrakt land med 17.000 øyer, høye fjell og dype jungler som på grunn av svakt utbygd veisystem er sterkt avhengig av lufttransport.

Men sikkerheten er svært mangelfull ved landets flyselskaper, og mange av dem står på EUs liste over flyselskaper som ikke får fly på Europa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.