*Nettavisen* Nyheter.

«Alle» i dette yrket får jobb etter endt utdanning

Foto: Illustrasjon

Ett år etter uteksaminering har 95,5 prosent av fjorårets avgangskull fått jobb.

26.10.11 07:08

95,5 prosent av fjorårets avgangskull fra Politihøgskolen har fått jobb i politiet, viser tall fra Politidirektoratet.

Tall fra perioden 2006 - 2010 viser at circa 94 prosent av studentene har fått jobb innen et år etter de har bestått utdannelsen.

- Dette er vi fornøyd med, og vi tror ikke det er mange utdanningsinstitusjoner som kan vise til like mange studenter i relevant jobb et år etter eksamen, sier avdelingsdirektør Arnt Inge Rolland i Politidirektoratet i en pressemelding på politiets nettsider.

Han presiserer at Ikke alle som fullfører utdanning ved Politihøgskolen søker jobb i politiet.

- Noen velger antakeligvis å ta ytterligere utdanning eller søke andre jobber, sier han.

Må bestå
Fra 2011 har Politidirektoratet satt krav til politistudentene vat de må bestå alle eksamener før de kan tilbys polititjenestemannsstilling som krever politiutdanning. Antall studenter som avsluttet Politihøgskolen i juni 2011 var 424. Av disse har 355 bestått eksamen pr. 14. oktober 2011, og 273 av disse er i lønnet arbeid i etaten.

Ifølge Rolland kan være flere studenter som er ansatt, men som ennå ikke har underskrevet arbeidsavtale, og derved ikke er registrert som lønnsmottaker.

- På generelt grunnlag vil jeg si at normalt vil man tidlig i karrieren måtte opparbeide seg erfaring via midlertidige engasjement eller vikariat før man får tilstrekkelig med erfaring til å søke og få en fast stilling, sier Rolland.

200 nye stillinger
-Vi antar at de fleste studentene fra 2011 kullet vil være ansatt i løpet av en 10- 12 måneder. Når det gjelder kullet som kommer ut fra Politihøgskolen sommeren 2012 er det som kjent tilført politi og lensmannsetaten 90 millioner som vil dekke kostnadene for i overkant av 200 nye stillinger, sier Rolland

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag